Vraag jij je weleens af of je volgers ook je website bezoeken? Leuk dat ze je bericht op Instagram een hartje geven, maar worden social media volgers ook een klant? Op je website wil je bekijken hoeveel unieke bezoekers je krijgt, want dat nummer is belangrijk. En om dit direct de wereld uit te helpen: mensen met veel volgers hebben niet per definitie veel website bezoekers! Het aantal volgers zegt he-le-maal niks over een succesvol bedrijf met een fijne omzet.

Er zijn heel veel manieren om je volgers naar de link in de bio te sturen op Instagram. Om je niet te vervelen met een héél lang artikel heb ik mijn 5 favoriete manieren uitgekozen. Komt ie.

1 Gebruik altijd een call-to-action in je bericht

Wat je ook op je social media plaatst, bedenk er altijd bij welk doel je hebt. Het is leuk om enthousiast je nieuwste werk te delen als je bijvoorbeeld een interieurontwerper of fotograaf bent, maar wat levert dit op? Geef aan het eind van je bericht aan wat de volger moet doen, wat verwacht je van hem of haar? Beschrijf de call-to-action duidelijk: ‘meld je aan voor de nieuwsbrief met tips’ of ‘download mijn gratis e-book’ zijn goede call-to-actions.

Misschien voelen call-to-actions voor jou opdringerig of als teveel sales. Dit ervaar je zelf vaak zo, maar voor een bezoeker die tientallen berichten per dag zien komt het niet zo over. Je hebt waarde voor je volger, dit wil je delen! Dat is juist fijn en duidelijk voor volgers, want ze kunnen wat bij jou halen.

2 Geef kennis weg

Je kennis gratis weggeven maakt je betrouwbaar en je komt er geloofwaardig mee over. Zie het als een tutorial, zoals vroeger de beautyblogger jou als 15-jarige uitleg gaf over hoe je krullen in je haar kan maken die blijven zitten (lukt mij nog steeds niet!). Schrijf een blog over een onderwerp waar jij veel over weet, maak een e-book boordevol tips of neem een video op en zet deze op je website. Link vanaf social media hier naartoe. Vergeet niet dit bericht of bestand een goede seo naam te geven (waar zou jij op zoeken?), dit helpt bij het indexeren in Google.

3 Promoot je e-mail opt-in

Het hebben van een e-maillijst is nog steeds een perfecte marketingtool die veel conversie oplevert. In een e-mail nieuwsbrief kun je veel waarde delen en langdurige relaties opbouwen met jouw volgers. Om inschrijvingen te krijgen moet je slim zijn, verleid jouw volgers met iets in ruil voor het e-mailadres wat ze jou geven. Misschien een korting? Een gratis e-book? Zet het opt-in formulier (het aanmeldformuliertje op je website) duidelijk neer, of maak er een aparte pagina naartoe waar je heen kunt linken. Deze link kun je delen op je social media, et voilà!

4 Schrijf een blog

Zelf liet ik mijn blog al even verstoffen doordat ik aan de slag was voor klanten, maar regelmatig een blog schrijven is een top idee voor je vindbaarheid en het geven van waarde. Dus pakte ik mijn Swiffer afstoffertje en blaas ik met dit bericht mijn blog weer wat leven in. Een blog kan zorgen voor veel verkeer op je website, wanneer je een goed seo onderwerp te pakken hebt. Beantwoord een vraag die je klant heeft in een uitgebreid artikel met wat zoekwoorden.

Bij het schrijven van een blog met als doel meer verkeer kun je het plaatsen en wachten. Of je promoot het op social media en creëert zelf meer verkeer. Het schrijven kost gemiddeld wat meer tijd, maar wees niet bang om te recyclen. Een artikel wat je een jaar geleden hebt geschreven kun je gerust nog een keer delen op je social media. Wanneer je veel waarde deelt komen mensen vanzelf terug op je blog, omdat ze iemand zoeken met verstand over het onderwerp.

5 Update je website

Wanneer je een nieuwe website laat maken deel je vaak enthousiast het nieuws met je volgers en feesten ze met je mee wanneer je deze lanceert. In de jaren daarna zal je regelmatig een kleine update doen aan je website: je maakt een nieuwe pagina, gebruikt een nieuw kleurenpalet of voegt er een blog aan toe (na het lezen van deze blog ;-)) Dit kun je allemaal delen met je volgers.

Een lijstje van website-deel-momenten:

• Een behind the scenes van de aanpassingen die je doet
• Deel dat je een vernieuwd aanbod online hebt gezet
• Voeg een nieuw artikel toe aan je webshop en deel het
• Laat weten dat je nieuw beeld op je website hebt
• Deel een teaser van je vernieuwde website
• Laat een before and after zien van je aanpassingen

Tot slot

Niet in de paniekmodus schieten wanneer er niet direct na het volgen van een van de stappen verkeer bij komt. Het gaat om consistent aanwezig zijn, met regelmaat wat plaatsen en volhouden. Over de lange termijn helpt elk puzzelstukje en zorgt het voor meer verkeer naar je website.