Guusje de kantoorhond

Ze is het populairste onderwerp op Instagram, maar ook offline is ze geliefd. Loop ik door mijn buurt zonder Guusje, dan wordt mij direct gevraagd waar ze is. Guusje en ik zijn onafscheidelijk, waar ik ben is Guusje. Ze gaat mee naar afspraken, ligt bij mij wanneer ik werk en ze is de beste zakelijke investering die ik heb gedaan tot nu toe. Oké, de iMac was ook wel een goede investering. 😉

Guusje de kantoorhond van Wingerien.com

Ik neem je even mee terug naar hét moment

Het was een koude winterdag, januari 2019. Al weken struinde ik online websites af om te zoeken naar de perfecte teckelpup. Ik was een jaar bezig als zelfstandige en had eindelijk het vertrouwen dat het goed kwam, dat ik klaar was om financieel te kunnen zorgen voor een pup. Ik stuitte op het perfecte nestje en pakte direct de telefoon, ik kon de volgende dag komen kijken. Ik leende de auto van mijn zus en reed naar het adres, binnen rende zes pups rond waarvan twee nog niet verkocht waren.

Een pup koop je op gevoel, ik had direct een klik met de chocoladebruine pup uit het nestje: Guusje. Ze was oud genoeg om direct mee te mogen, die middag kwam ik bij mijn zus thuis met een pup op mijn arm. Ik had niet verwacht dat ze direct mee mocht, daarna was het even racen naar de dierenwinkel voor de inboedel haha.

Een hondssaai kantoorleven

Toen ik nog veertig uur per week op een hondssaai kantoor zat droomde ik over het leven als zelfstandige. Even een ijsje halen in de stad wanneer de inspiratie op is, ’s avonds laat kunnen werken wanneer de ideeën borrelen in mijn hoofd en een hond kunnen kopen was hoe ik het voor mij zag. De vrijheden waar je het voor doet, want opgegroeid met een hond en als echt hondenmens ben ik niet compleet zonder een hond als wingwoman aan mijn zijde. En dat kantoor waar ik werkte vond een kantoorhond geen goed idee, wat ik ongelofelijk vind als je de vele voordelen van een kantoorhond kent – maar dat is een hele nieuwe blog over frustraties van het kantoorleven. 😉

Lees verder na de foto.

Guusje de kantoorhond

Advies van je moeder: structuur

Laten we beginnen met het voordeel dat het meest boring is en klinkt als advies van je moeder: het geeft structuur. Toen ik net begon met wingerien.com was dat wat ik zocht, want ook al klinkt de vrijheid heerlijk – tot 12 uur in je pyjama hangen is niet heel lekker voor mijn mental health. Structuur maakt mij productiever en ik voel me er meer in control door, iets wat drie keer per dag een rondje lopen met je doet. En natuurlijk heb ik het geprobeerd voordat ik Guusje kocht, zelf even naar buiten een rondje lopen door de stad. Geef toe, dat voelt raar en ziet er ook vreemd uit – wtf loop je door de stad te struinen en om je heen te kijken om 9 uur ’s ochtends? Dat brengt mij direct op het volgende voordeel.

Alle buren willen Guusje knuffelen

Ik woon ongeveer 3 jaar in Deventer, maar kende ik mijn buren? Nope. Ben ik iemand die random praatjes aanknoopt met mensen? Eh, niet zomaar op straat zonder aanleiding. #introvertlife Toen kwam Guusje in mijn leven. Met de kleine baby garnaal moest ik vaak naar buiten om haar zindelijk te krijgen. En cute as f*ck als ze was maakte iedereen die ik tegen kwam een praatje met mij, om de nieuwste buurtgarnaal te kunnen bewonderen. Drie keer per dag zagen mensen mij ineens door de buurt wandelen en werd ik een bekend gezicht voor buren. Als ik nu naar buiten ga is het ‘hee hoi, ja hoi, *zwaai zwaai*’ naar iedereen die ik tegenkom. Het zijn bekenden geworden en het heeft er voor gezorgd dat ik mij meer thuis voel in mijn buurt *start melodramatisch muziekje*.

Ben je al overtuigd?

Het is natuurlijk allang bewezen dat een hond en sowieso een huisdier voordelen heeft, het is goed tegen stress en knuffelen met je fluffy friend maakt endorfines aan. Het is anti-depressiva op vier pootjes, het zou in het basispakket van je zorgverzekering moeten zitten. Guusje gaat altijd met mij mee, mits iemand héél allergisch is – dan zal ik erover denken haar thuis te laten. 😉