Op gegeven moment was het thuis werken genoeg geweest. Slapen, een ei bakken en werken op 45 vierkante meter is veel. De muren komen op je af en je moét af en toe naar buiten om niet gek te worden. Begin dit jaar stelde ik daarom als doel: er gaat een kantoorruimte komen voor mijn bedrijf. Een stukje Parijse chic in het centrum van Deventer, kom binnen!

 

Op chique

Door het type bedrijf wat ik heb, een ontwerpbureau, is banding heel belangrijk. Tijdens de online zoektocht kwam ik veel kleine bedrijfsunits tegen op het bedrijventerrein. Super praktische en tegen een aantrekkelijke prijs, maar het past voor geen meter bij mijn bedrijf. Ik belde een makelaar die nog in mijn rolodex zat en legde hem mijn vraagstuk voor. Een mooie ruimte, ongeveer 20 vierkante meter is meer dan genoeg en graag in het centrum. En oh ja, betaalbaar. Hij begon keihard te lachen en zei dat ik iets zocht wat praktisch onmogelijk was. Als je mij een beetje kent weet je dat ik op zo’n opmerking de bal keihard terug kaats met een je-zorgt-maar-dat-het-lukt. Beetje bluf, geleerd tijdens het bedrijfsleven. 😉 Een half uur later kreeg ik telefoon van de makelaar met een adres, ‘ga maar eens kijken of je het wat vindt’. Ik liep direct de deur uit om te kijken en was verbluft. Het leek te mooi om waar te zijn, ik liep het centrum door naar een super chique straat en stond voor een geweldig monumentaal pand in hartje Deventer.

 

Marmer en kroonluchters

Je loopt binnen door de prachtige oude deur en komt in een gang met marmeren vloer en een grote kroonluchter. Écht prachtig! Met de plattegrond onder mijn arm ging ik direct langs bij bevriend interieurstylist Amy om een plan te maken voor het interieur. Mijn stijl was altijd licht en Scandinavisch, maar daar ben ik inmiddels een beetje op uitgekeken. Misschien is het leeftijd, maar ik vindt de oude klassieke elementen steeds mooier worden. Ik heb een obsessie voor de stijl van appartementen in Parijs en kan daar uren naar kijken op Pinterest. Een elegantie, luxe en mooie lichtinval. De kantoorruimte heeft hoge plafonds, ornamenten plafond en openslaande ramen. De perfecte basis om een elegante sfeer neer te zetten.

 

De essentiële elementen

Om te beginnen zijn we bezig gegaan met wat er praktisch nodig is om lekker te kunnen werken. Ik doe vrijwel alles digitaal, dat maakt het een stuk eenvoudiger om een kleine kantoorruimte in te richten. De basis is mijn werkplek met grote tafel en stoelen om klanten te ontvangen. Een bureau vindt ik vaak niet mooi, daarom zijn we voor een eettafel gegaan met massief eiken blad en naturel afwerking. Een zwarte poot onder de tafel zet een elegante sfeer neer – wit is ook mogelijk maar maakt het Scandinavischer. De bureaustoel was een dingetje, want een mooie bureaustoel is er eigenlijk niet – maar je rug wil ook wat haha. We zijn voor een simpel zwart exemplaar gegaan wat goede ondersteuning biedt, de chromen poot geeft het net wat meer uitstraling. Voor klanten staan er twee eetkamerstoelen van House Doctor in een zilvergrijs ribfluweel, het heeft een actieve zit en past qua uitstraling helemaal in het plaatje.

 

De details

Met zo’n prachtig plafond heb je een knaller van een lamp nodig, ik had een moderne kroonluchter in gedachten. Toen ik bij GEWOONDOEN deze lamp zag was ik direct verkocht, het heeft precies de balans tussen strak en chique die ik zocht. Het is echt de eyecatcher van de ruimte geworden. Een opbergkastje kan natuurlijk niet ontbreken op een kantoor. Een hele grote kast zou een hele klus worden, omdat ik op de 1e verdieping zit en de trap smal en mét draai is. En omdat vrijwel alles wat ik doe digitaal is heb ik niet heel veel opbergruimte nodig, daarom viel ik als een blok voor dit kastje van House Doctor.

Het heeft precies genoeg ruimte en doordat het op een poot staat straalt het elegantie uit. Op het kastje staan twee vazen van HK Living, sinds dat deze vazen uit kwamen was ik er verliefd op. Het was dan ook zeker dat deze twee vazen er moesten komen, het geeft het geheel wat hoogte. Door de hoge plafonds lijkt alles snel poppenhuis meubilair, deze vazen creëren hoogte krijgt het kastje wat meer body. Boven het kastje hangt een ronde spiegel van Casa, dit geeft meer diepte door het weerspiegelen van de lamp. En natuurlijk is een spiegel gewoon praktisch om even te checken of de mascara niet onder je ogen zit voordat een klant langs komt.

 

Gele muren en blokken tapijt

De basis van het kantoor heb ik flink aangepakt voordat ik er de meubels in heb gezet. Ik kwam binnen in het prachtige pand en trof een kantoor aan met gele muren, blauw blokken tapijt en een peertje aan het plafond. Degene voor mij vond het prima, maar zonde goede basis kan ik niet werken. Over het tapijt heb ik een laminaat van Karwei gelegd met extra brede planken. In eerste instantie ging ik voor een visgraat laminaat, alleen was deze niet leverbaar op dat moment en  het leggen is ook nógal een uitdaging. Ik ben voor de rechte plank gegaan in een eikenkleur, het werd direct een stuk ruimtelijker. De muren zijn geschilderd in de kleur Damp van Histor, een subtiele grijstint die de ruimte fris maakt zonder grauw te worden. Wel zo belangrijk in een kamer met lichtinval vanuit het westen, sommige kleuren kunnen heel grauw ogen. De sierlijsten konden natuurlijk niet ontbreken in zo’n pand, samen met mijn vader had ik deze lijsten in een middag op de muur geplakt en geschilderd. Onwijs eenvoudig om te doen en het geeft een super hoogwaardige uitstraling.

Wil je het allemaal een keer in het echt zien? Dan mag natuurlijk! Stuur een berichtje en dan zorg ik voor iets met teveel suiker bij de koffie  – je bent meer dan welkom op mijn nieuwe kantoor. Ik ben onwijs benieuwd wat je van mijn kantoor vindt, laat een berichtje achter in de comments hieronder.

 

Stylingadvies en meubilair via GEWOONDOEN Deventer.
Fotografie door Barbara Trienen Photography.