Drie redenen voor een website restyle

De tijd van vakantie vieren zit er bijna op, voor veel ondernemers een moment om na te denken over waar ze staan met hun bedrijf. Ga je nog steeds recht op de doelen af die je aan het begin van het jaar hebt gesteld, of is het tijd om bij te sturen? Voor sommige ondernemers is dit het moment om aan het roer te gaan staan en de richting die ze op varen bij te stellen. Sommige ondernemers vragen zich af of een website restyle kan helpen bij het aanspreken van de potentiële klant. Je staat hierin niet alleen, regelmatig kloppen ondernemers bij mij aan met de vraag of ik ze aanraad de website te restylen. Het beslissen of het de investering waard is kan lastig zijn, want gaat dit zich terugbetalen in nieuwe klanten?

Een vernieuwde logo en website is een investering, door hier in te investeren kun je jouw ideale klant gerichter aanspreken. Dit kan van belang zijn voor het success van jouw bedrijf. Als webdesigner en mede ondernemer wil ik niets liever dan ervoor zorgen dat de investering die jij doet zich terugbetaald in echte betalende klanten. Voor mij is er niets leukers om van klanten te horen dat het vernieuwen van de website en daarmee de strategie, heeft bijgedragen aan tevreden klanten en meer omzet. Het moeilijkst is de stap nemen. Ben je niet tevreden met je huidige branding en website, stel jezelf dan deze vragen:

Is je product- of dienstaanbod veranderd?

Misschien ben je gestart als fotograaf, maar ben je door tijd je gaan beseffen dat je eigenlijk bruiloftfotografie het leukst vindt. Of misschien ben je een fitness leraar en is je focus nu verschoven naar voedingsadvies? In deze gevallen is je niche verschoven. Als de website niet is aangepast voor de niche waarin jij je nu begeeft, kan een restyle een goed idee zijn. Door de website toe te spitsen op je ideale niche spreek je de juiste doelgroep aan.

Is je ideale doelgroep veranderd?

Dit kan door verschillende aspecten komen, ben je misschien verhuisd naar een andere plaats? Of is je doelgroep met je mee gegroeid? Misschien sprak je met je kledingwinkel eerst jonge vrouwen aan, maar is dit verschoven naar jonge moeders? Een website moet passen bij de ideale klant, als dit veranderd is, kan een update van je website een goed idee zijn om ze vast te houden.

En hoe gaat het met je sales?

Lukt het om je rekeningen te betalen? En kun je een vette studio voor jezelf huren of werk je genoodzaakt vanuit huis? Misschien wil je graag een virtual assistant inhuren die je kan helpen met social media of wil je gewoon wat meer vrije tijd om de balans tussen werk en privé te verbeteren. Als je het gevoel hebt dat je maar net rond kunt komen kan een restyle ook helpen om professioneler over te komen en een grotere doelgroep aan te spreken.

Als je deze blog hebt gelezen en je nu realiseert dat je niet tevreden bent met je huidige online look, laten we koffie drinken! Stuur mij een mailtje voor een afspraak, ik klets met je over je online identiteit en help je weer de juiste koers te vinden. Ben je klaar om je doelen te bereiken en in het nieuwe seizoen te knallen?