Meet Margriet: De Assistent-Wingerien en koningin van de structuur.

Meet Margriet: De Assistent-Wingerien en koningin van de structuur.

Overal waar je me tegenwoordig spreekt drop ik casual dat ik een assistent heb. Gewoon, omdat het stoer klinkt 😉 Ik heb alleen geen assistent ingehuurd om enkel mijn ego te strelen, ze biedt jou als klant een enorme meerwaarde. Als klant is het fijn om te weten waar je aan toe bent, meegenomen te worden in het ontwerpproces en een planning te hebben die wordt bewaakt. Meet Margriet (lekkere alliteratie), de Assistent-Wingerien en koningin van de structuur.

First things first, bij een ontwerpbureau kom je voor een goed ontwerp – branding en webdesign in dit geval. Soms raak ik in gesprek met iemand die niet zo’n fijne ervaring heeft met het laten ontwerpen en maken van een website. Laatst sprak ik zo’n persoon, ze had heel veel geld uitgegeven aan een website en ze was nog niet tevreden. Hoe kan dat vraag ik me dan af, want je bent er toch bij terwijl het ontworpen wordt? Vaak is de reden hiervan dat de klant niet meegenomen is in het proces, ineens was het er en kwam er een factuur. Zit je dan, met je dure website waar je niet trots op bent.

Chaotische mensen hebben een workflow nodig

Vanaf het begin is het daarom voor mij heel belangrijk jou als klant mee te nemen. Veel te updaten, te communiceren en regelmatig je feedback te vragen. Nu ben ik zelf een nogal chaotisch type en om je een beeld te geven van hoe chaotisch: mijn bureau ligt vol met papieren, post-it’s, lege koffiemokken (ja, meerdere), oordopjes, pennen en de halve administratie die ik nog moet indienen. En in mijn hoofd, jep, nét zo opgeruimd als mijn bureau 😉 Gelukkig weet ik dit van mezelf, dan kan ik er wat aan doen en faken dat ik geordend ben. Door te werken met een strakke workflow die voor elke klant praktisch hetzelfde is, deze door te voeren in een planning en te communiceren is dat stukje in ieder geval duidelijk én helder.

Nóg geen crackers met kaviaar

Gelukkig gaat het vanaf de eerste dag al goed met mijn bedrijf, leuke opdrachten en ik kan er van eten. Nog geen crackers met kaviaar als ontbijt, maar we zijn hard aan de slag. Going places! Alleen komt groei met een nadeel, ik ben maar een persoon en mijn batterijduur is helaas niet van het kaliber adhd. Ik moest keuzes maken: wat blijf ik zelf doen en wat ga ik uitbesteden? Terwijl ik met deze gedachte in mijn hoofd doorliep dronk ik toevallig koffie met Margriet, ze was net begonnen met haar eigen bedrijf als virtual assistent. Op dat moment wist ik nog niet dat ik háár nodig had. Iemand die de apps op haar telefoon gesorteerd heeft op kleur, voor haar plezier een kast opruimt én ook nog eens een heel leuk mens is.  

Margriet aan het woord

 

Margriet Blanken
Margriet Blanken | Personal Assistant bij Wingerien.com

“Ik heb een Margriet nodig!” – aldus Wingerien aan de telefoon nadat we elkaar een aantal weken daarvoor ontmoet hadden in Deventer. Via Instagram volgde ik Wingerien al een tijdje en toen ik in Deventer langs ging bij een vriendinnetje, nodigde Wingerien mij uit voor een kop koffie. Gewoon om eens kennis te maken, ik was er nu toch.

Omdat ik nog niet zo lang daarvoor voor mezelf was begonnen, vond ik het ten eerste al heel tof om iemand, die ik via Instagram had ontmoet, in real life te spreken. En wat het nog leuker maakte, was dat ik me direct heel erg op me gemak voelde bij Wingerien. Voordat ik het wist waren we 1,5 uur verder en had ik een dikke parkeerboete geïncasseerd (iets met vergeten ParkMobile aan te zetten…).

Wingerien was al een tijdje met haar eigen bedrijf bezig en voelde dat ze teveel tijd aan het besteden was aan zaken waar ze eigenlijk helemaal niet mee bezig wilde zijn. Maar tegelijkertijd zat daar ook haar twijfel: gaat ze investeren in het uitbesteden van die taken? Kon dat wel in deze fase van haar onderneming? En toch voelde ze dat het de juiste beslissing was en een paar weken later hing ze aan de lijn. Iets wat ik heel erg in haar waardeer. Wingerien is ambitieus, weet goed wat ze wil en durft stappen te zetten om haar bedrijf te laten groeien.

Samen hebben we een goed werkende workflow voor haar neergezet, waarin alle lopende projecten zijn opgenomen en heel duidelijk is wat de status van elk project is en welke zaken ik voor haar kan overnemen. Zo help ik Wingerien.com bijvoorbeeld met after sales nadat een project is afgerond, doe ik een laatste check op een nieuw gemaakte website, zorg ik ervoor dat vlak voor de livegang van die nieuwe website een kaartje op de mat ligt van de betreffende klant en hou ik hier en daar haar planning vanaf een afstandje in de gaten. En dat alles voor slechts een paar uur per week. Bijkomend voordeel: Wingerien kan van de daken schreeuwen dat ze een heuse Personal Assistant heeft 😉

Vanaf nu zitten de diensten van Margriet standaard bij elk pakket! Wil je meer over Margriet weten? Je kunt haar een mail sturen op margriet@wingerien.com of laat een reactie achter onder deze blog.