Vijf tips om een domeinnaam te kiezen

Je hebt besloten om te gaan ondernemen, gefeliciteerd! Veel websites hebben een creatieve domeinnaam. Beslissen welke domeinnaam je moet nemen hangt samen met welke naam je voor je bedrijf gaat kiezen. Probeer tijdens het brainstormen over je bedrijfsnaam gelijk te bedenken welke domeinnaam daar goed bij past. Hier zijn mijn vijf tips voor het kiezen van een domeinnaam.

Zorg dat je onthouden wordt

Een korte naam die blijft hangen is ideaal. Een regel hiervoor is om het tussen de één en drie woorden te houden. Wil je een langere domeinnaam? Denk er dan aan dat het moeilijk is voor je klanten om de naam te onthouden of op te schijven. Het synoniemenwoordenboek is je vriend.

Je eigen naam

Ga je werken als freelancer? Dan kun je jouw eigen naam gebruiken als bedrijfsnaam en domeinnaam. Het hangt er vanaf wat voor type bedrijf je wilt opbouwen en hoe je de toekomst voor je ziet. Wil je jezelf neerzetten als expert binnen je vakgebied, wil je dat de branding persoonlijk wordt en weet je zeker dat je naam nooit veranderd – als je bijvoorbeeld gaat trouwen – ? Dan is je eigen naam gebruiken een goed idee.

Achter de punt

Punt com en punt nl is het meest populair om te gebruiken als domeinnaam, maar veel domeinnamen zijn al bezet. Je kunt er dan voor kiezen om een alternatief te nemen, punt Amsterdam of punt tv, er bestaan genoeg extensies. Het kan de bedrijfsnaam complimenteren of zelfs onderdeel uitmaken van de bedrijfsnaam.

Wees creatief

De meest simpele domeinnaamen zijn allemaal bezet, het is de uitdaging om hier creatief mee om te gaan. Probeer woorden samen te voegen, een korte zin te vormen of delen van woorden samen te voegen. Het moet makkelijk zijn om te spellen en blijven hangen, denk daarom ook niet te moeilijk.

Gebruik tools

Er bestaan veel domeinnaam generators online die je kunnen helpen bij het brainstormen. Deze tools helpen je te kijken naar welke domeinnamen nog beschikbaar zijn en geven variaties op de woorden die je invoert. Business Name Generator, Namestation en Domainr zijn handige tools om te gebruiken.

Er bestaan al zo gigantisch veel websites, grote kans dat je eerste keus niet mogelijk is. Raak hier niet door gefrustreerd, met deze tips en tools vindt je een perfecte domeinnaam die past bij je bedrijf. Heel veel succes!